Cum functioneaza telepatia

Foarte multi oameni sunt interesati de telepatie, dorind sa citeasca gandurile celorlalti la distanta sau transmitand informatii peste mari si tari. o astfel de capacitate este studiata de oamenii de stiinta care incearca sa explice cum este posibil asa ceva. Exista capacitatea de transmitere a gandurilor la distanta ? Este o insurire a unora dintre noi sau o pot obtine toti oamenii prin antrenament sau alte metode la indemana tuturor ?

Cuvantul telepatie provine din limba greaca si se poate traduce prin ” a simti la distanta” – tele (“distanta”) si pathe “sentiment” si se refera la abilitatea de a comunica informatie de la o minte la alta, fiind o forma de perceptie extra-senzoriala sau cognitie anormala..

telepatir6

Telepatia este procesul care permite ca fiintele sa transmita informatii de la unele la altele, fara a se folosi de limbajul verbal. Cei care au descoperit ca telepatia se afla printre fenomenele paranormalului erau adeptii mesmerismului (teoria magnetismului animal). Acestia au observat ca unele persoane cu capacitati magnetice pot citi gânduri si pot executa comenzi nerostite.

Sigmund Freud a considerat telepatia ca o facultate primitiva, care a fost pierduta de om în cursul evolutiei sale. Carl Gustav Jung i-a acordat o importanta mai mare, considerând telepatia o functie de sincronizare si a descoperit prin experientele sale ca aceste fenomen ne influenteaza visele. N. Wiener, cunoscut cibernetician de origine americana, considera ca suportul material al telepatiei îl constituie, de fapt, undele cu frecventa de 10 Hz, adica cele corespunzatoare ritmului alfa si ca acestea ar fi active în stare de relaxare maxima. ( wikipedia)

telepatia4

Ipotetic creierul uman are capacitatea de a transmite la distanta imagini, ganduri si sentimente fara a utiliza mijloace de comunicare ( telefonie, radio, televiziune, etc )

Prima mentionare a cuvantului telepatie este din 1882 si “parintele” termenului este considerat Frederick Meyers, unul din fondatorii Societatii de Cercetare Psihica din Marea Britanie.

Termenul a fost ales pentru a denumi niste experimente de ” transfer de ganduri”. In SUA, Europa si URSSS au fost realizate numeroase teste de transfer al gandurilor la distanta. Desi s-au obtinut rezultate pozitive nu au putut fi reproduse experiementele in conditii experimentale. Realitatea fenomenului nu poate fi astfel dovedita.

telepatrie3

Majoritatea oamenilor de stiinta refuza sa recunoaca fenomenul. Convingerea ca exista telepatie isi are radacinile in antichitate.S-a presupus ca este vorba de intuitie chiar daca subconstientului ii place sau nu.

Potrivit multor cercetatori telepatia si hipnoza sunt concepte conexe, mai ales atunci cand hipnoza este folosita la departare. Cel mai uimitor exemplu de telepatie este intre mama si copil sau intre frati gemeni. O mama simte cand copilul ei este in pericol si gemenii deseori recunosc ca simt si gandesc la fel.

In 1948 un ofiter grav ranit si-a rugat camarazii sa ii scoata verigheta de pe deget si sa o dea sotiei dupa moartea lui. Sotia a recunoscut ca exact in acele clipe s-a trezit din somn si a “vazut” cu ochii mintii cum sotul ei era carat pe campul de lupta si ii cerea sa primeasca verigheta.

telepatie2

Exista cazuri de telepatie si intre oameni si animale. In 1904 Rider Haggard s-a trezit avand un vis ciudat in care simtea sufocare si auzea nistesunete ciudate ca de animal ranit. Atunci si-a dat seama ca “vede” lumea prin ochii cainelui. Un barbat a observat cainele intr-un tufis si cand a incercat sa ii vorbeasca si-a dat seama ca animalul era pe moarte.

Catelul a fost descoperit cu picioarele rupte si craniul zdrobit. Animalul fusese lovit de un tren pe pod, unde i-a fost gasita si zgarda. Exista numeroase cazuri de comunicare cu animale mai ales intre copii crescuti in jungla si animalele printre caresi-au petrecut o parte din viata.

telepatie

Stiinta nu poate explica totusi capacitatile telepatice.William Crookes sugereaza ca exista un anumit tip de unde ( cum sunt cele radio ) capabile sa se transmita in eter unii oameni captand aceste informatii.

In 1870, William Crookes, tanar chimist si fizician intrat in Royal Society ca urmare a descoperirii elementului taliu, propunea investigarea fenomenelor spiritualiste cu tehnici si aparatura stiintifica. Cercetarile lui Crookes cu mediumi au reprezentat prima incercare sistematica de a aplica metode stiintifice in studiul metapsihicului, iar rezultatele obtinute aveau sa fie naucitoare. Cand Crookes, dupa ce-l investigase pe D.D Home a raportat ca acesta era intr-adevar capabil sa miste obiecte si sa cante la instrumente muzicale fara sa le atinga, entuziasmul confratilor intru stiinta s-a racit brusc, fiind taxat drept gogoman. In mod ironic insa, tocmai cercetarile sale asupra mediumilor il vor duce la inventia radiometrului, ce avea sa schimbe fata chimiei si a fizicii, si sa concure la aparitia televiziunii. descopera

crookes

Mai multi adversari sunt de parere ca intensitatea undei de radiatie scade odata cu distanta in timp ce imaginea telepatica ramane la fel indiferent de distanta.

In 1903, Sir oliver Lodge a declarat ca nu exista nici o indoiala ca exista telepatie. De fenomenul telepatic au fost interesati si nazistii. Au fost efectuate studii inclusiv asupra lui Wold Messing. ( Vezi si Wolf Messing ghidat de extraterestri ? sau Telepatie, arma psihica, manipulare colectiva, arme psihotronice sau Tofik Dadasev – puterea mintii )

In 1971 au fost realizate niste experimente telepatice intre pamanteni si un astronaut aflat la bordul navetei spatiale Apollo-14. Cand Mitchell a au coincis 51 de imagini transmise mental din carti.

Cu toate aceste experimente nu se poate explica telepatia in viata reala. Exista numerosi oameni de stiinta care sunt de parere ca in viitor vom putea comunica telepatic fara tehnologie.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

<

p align=”center”>telepatie5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.